Historie

Esseko is reeds in 1992 begonnen als de logistieke dienstverlener achter Five 4 U. Dit groothandelsbedrijf biedt een gespecialiseerd assortiment op het gebied van Apple en Apple-aanverwante artikelen. Hier ligt de oorsprong van Esseko’s jarenlange kennis en ervaring met het verwerken van hoogwaardige producten. In de loop der jaren ontwikkelde Five 4 U zich tot dé Apple specialist binnen het distributielandschap van de Benelux. De toenemende diversiteit van klanten, de explosieve groei van het aantal goederenbewegingen en de snelle veranderingen in het retail landschap stelden steeds nieuwe en andere eisen aan de logistieke afhandeling. Esseko heeft zich altijd adequaat kunnen aanpassen aan het veranderende eisenpakket dat deze groei en diversificatie met zich meebracht.

Persoonlijke aandacht voor onze (eind)klanten

In de beginjaren bestond functie-scheiding alleen maar op papier en speelde automatisering slechts een zeer beperkte rol in het afhandelen van de orderstroom. We kenden de eindklanten vaak persoonlijk en wisten precies op welke manier we diens verwachtingen konden overtreffen. Standaard processen waren er nauwelijks. Als we eens iets anders dan anders moesten doen om de klant succesvol te kunnen laten zijn dan gebeurde dat gewoon, linksom of rechtsom.

Vandaag de dag beschikt Esseko over een professioneel warehouse waarin alle goederenbewegingen door IT-oplossingen aangestuurd en gemonitord worden. Het bedrijf bestaat uit meer dan 50 goed getrainde medewerkers die stuk voor stuk veel affiniteit met logistiek, retail en e-tail hebben. Maar de essentie van de relatie met onze klanten is altijd hetzelfde gebleven. We geloven nog steeds dat persoonlijke aandacht voor en échte toewijding aan de business van elke individuele klant leidt tot een langdurige succesvolle samenwerking.

In een markt waarin logistiek dienstverleners onderling inwisselbaar lijken, zijn onze medewerkers daarbij van het grootste belang. Of ze nu werkzaam zijn in inkoop, verkoop, logistiek, ICT of administratie; zij zorgen ervoor dat zowel onze klanten als de klanten van onze klanten deze bevlogenheid ook daadwerkelijk beleven.

Van startende webshops tot “grote retail jongens”

Inmiddels bieden we onze diensten aan veel meer klanten aan. In ons klantenportfolio zitten zowel de “grote jongens” van de Benelux retailers als de veelbelovende startende (online) bedrijven die nét hun zolderkamer hebben verlaten. Elk bedrijf dat op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige logistieke dienstverlener “op maat” kan bij ons terecht en we zijn blij te merken dat ons “verhaal” bij allerlei verschillende marktsegmenten weerklank vindt. Een multi-pallet order naar Noord-Noorwegen handelen we met dezelfde souplesse af als een tijdgebonden webbestelling van een van onze aangesloten webshops.